Wambeek wint en blijft tweede

maa 12 dec 2016

Wambeek wint verdiend met 1-3 op Kester-Gooik.

Voor de laatste wedstrijd van de heenronde trekt Wambeek naar Gooik. Al van het eerste fluitsignaal trekt Wambeek ten aanval. In de 6e minuut is er een grote kans voor Thiebaut die mooi zijn man uitkapt, maar zijn schot strandt op de paal. Wambeek mist nog meer kansen. Na 20 minuten dreigt Kester-Gooik een eerste keer, maar het schot gaat naast. In de 24ste minuut is er een scherpe voorzet die met een subtiel hakje door Schoukens in doel wordt gedeponeerd,  1-0 voor Kester-Gooik.  Wambeek bekomt even van de opdoffer en trekt  ten aanval. Thiebaut kan met een forse nekslag de thuisportier kansloos laten (1-1). Vijf minuten voor de rust krijgt eerst de thuisploeg een vrijschop vanop een gevaarlijke plaats, maar geen probleem voor Vanzeebroeck. Op slag van rusten krijgt ook Wambeek een vrijschop op de rand van de grote rechthoek. Thiebaut laat de kans niet liggen en knalt de bal hard naast de muur binnen. Ruststand  1-2.

De tweede helft heeft niet meer veel te bieden. In de toegevoegde tijd trekt De Bel nog wel ten aanval, zijn eerste poging wordt nog afgeblokt maar de rebound schiet hij binnen (1-3). Zo sluit Wambeek de heenronde af met een uitzege en blijft op de tweede plaats.