Wambeek doet schittrende zaak dankzij winst tegen Teralfene

maa 5 dec 2016

Wambeek scoort net voor affluiten en springt naar de 2de plaats.

Een wedstrijd tegen de laatste in de stand is nooit een hapklare brok. Zeker omdat bij Teralfene een aantal ex-spelers van Wambeek rondlopen. Van bij aanvang trekt de thuisploeg in de aanval, maar Van Poucke  en Wambacq missen de kansen. In de 20e minuut moet Wambacq gekwetst naar de kant en de ingevallen Van Houtte laat zich onmiddellijk opmerken met een paar geslaagde infiltraties, maar steeds wordt gefaald in de afwerking.

Vijf minuten voor de rust is er appel voor strafschop na al dan niet vrijwillig handspel van een thuisverdediger, maar de refs gaan er niet op in. En paar minuten later is er een scherp indraaiende vrijschop van bezoeker Geeroms die doelman Vanzeebroeck met hulp van de paal uit doel moet tikken. We rusten met 0-0.

Na de rust komen de bezoekers het felst uit de kleedkamers. De grootste kans wordt door Redant in naast gekopt. De wedstrijd blijft in evenwicht tot het laatste kwartier. De thuisploeg dringt de bezoekers terug. In de 86e minuut is het raak: Thiebaut duikt op aan de tweede paal en kopt binnen (1-0).  Zo wint Wambeek de wedstrijd tegen de laatste in het klassement met het kleinste verschil en klimt zelf op naar de tweede plaats.

DOELPUNTEN: 1-0 (Thiebaut)