Wambeek bouwt na 33 jaar kampioenfeestje in derde F

maa 18 apr 2016

In derde provinciale F is Wambeek dit weekend kampioen geworden na een 8-0-doelpuntenfestival tegen Essene (Affligem). En dat was al zo’n 33 jaar geleden. Het spreekt voor zich dat de titel dan ook uitgebreid gevierd werd.

Bart Durang opende al na een minuut voor Wambeek de score. Amber 5 minuten maakte  Roels er 2-0 van na een hoekschop. En nog eens 2 minuten later proefden spelers en supporters al de champagne na een koelbloedige trap van Vereertbrugghen: 3-0. Even later maakte diezelfde Vereertbrugghen er met een prachtschot zelfs 4-0 van, dat was ook de ruststand.

Ook in de tweede helft was de doelpuntenhonger van Wambeek nog niet gestild. Achtereenvolgens Desmet, De Bel, Gunther Thiebaut (die ooit nog bij eersteklassers Aalst en Lierse speelde)  en Vanderkelen verdubbelen de stand in de tweede helft: 8-0. “Dit is fantastisch, het was 33 jaar geleden dat we nog eens kampioen speelden’, aldus een meer dan tevreden voorzitter Jos Donvil. En ook Gunther Thiebaut genoot zichtbaar van deze titel. Kampioen spelen is altijd tof. Ik denk dat dit de zesde keer is dat ik het mag beleven. Maar het maakt niet uit op op welk niveau. Als je maar wint is het altijd geweldig”, aldus Thiebaut. Reacties en sfeerbeelden krijg je straks in RINGtv-Sport.