Thiebaut bezorgt Wambeek overwinning tegen Denderzonen

maa 21 nov 2016

Gunther Thiebaut is de held van het weekend bij Wambeek. Met twee treffers heeft hij een belangrijke rol in de 3-2 overwinning  tegen Pamel.

Wambeek begint de derby met wind tegen. Toch trekt de thuisploeg voluit in de aanval. Zo moet de bezoekende doelman in de 8e minuut met een uitstekende voetreflex Thiebaut van de openingstreffer houden. Even later gaat een schot van Thiebaut voorlangs maar Marquez recupereert de bal. Die onderuit gehaald met een logische strafschop tot gevolg. Thiebaut mist niet en brengt de score op 1-0. Na 20 minuten stokt het spel van Wambeek en komt Pamel meer op het voorplan. Rond het halfuur wordt een aarzeling in de Wambeekse defensie afgestraft door Ahmimed, 1-1. De bezoekers gaan door op hun elan.  Denderzonen scoort nog voor de rust de 1-2 via Ruiz die in twee tijden Vanzeebroeck kan vloeren.

Na de rust komt Wambeek met aanvallende intenties uit de kleedkamer. Dat resulteert al na 5 minuten in een doelpunt. Thiebaut brengt een hoge voorzet voor doel,  Vereertbrugghen knalt binnen, 2-2. In de 50e minuut wordt de bezoekende doelman uitgesloten na een slaande beweging naar Van Poucke bij een luchtduel. De thuisploeg voert de druk op. In de 65e minuut verstuurt de ingevallen Retoré een verre bal tot bij Thiebaut. Die troeft zijn bewaker af en klopt met een lob de ingevallen doelman, 3-2. Beide ploegen krijgen nog een paar goede mogelijkheden, maar aan de stand verandert niets meer. Wambeek is nu zesde, Denderzonen veertiende.

DOELPUNTEN: 1-0 (Thiebaut), 1-1 (Ahmimed), 1-2 (Ruiz), 2-2 Vereertbrugghen), 3-2 (Thiebaut)