Oetingen houdt leider Ternat op een gelijkspel

maa 21 nov 2016

Ternat is niet meer alleen leider. Door het 1-1 gelijkspel op Oetingen moet het BOKA United naast zich dulden.

Oetingen heeft iets goed te maken voor eigen volk na de nederlaag van vorige week tegen staartploeg Teralfene. Door blessures van 4 basisspelers krijgen enkele jeugdspelers hun kans, waaronder de debuterende Brandon Stevens.

Oetingen komt gemotiveerd uit de kleedkamer. Coenen wordt diep gestuurd. De aanvaller dribbelt twee verdedigers, maar zijn schot belandt in het zijnet. Ternat is gewaarschuwd en trekt in de tegenaanval.  Vanderputten met het schot en –met een beetje hulp van de wind- valt de bal onder de lat in doel. 0-1 .

Oetingen laat zich niet ontmoedigen. Vooral de bedrijvige debutant Stevens doet Ternat pijn. Oetingen voetbalt goed in blok, maar de gelijkmaker blijft uit. Voor de rust krijgt Ternat nog één kans, maar doelman Sander Dedobbeleer is attent.

De tweede helft en Oetingen blijft zoeken naar de gelijkmaker. Die komt er ook in via Mouelhi Medi.  1-1. Oetingen wil meer, maar Ternat laat dat niet toe. De leider kan dreigen via 2 vrijetrappen net buiten de zestien meter, maar Sleewagen scoort niet.  1-1 is de eindstand. Oetingen bezorgt leider Ternat een moeilijke middag.

DOELPUNTEN: 0-1 (Vanderputten), 1-1 (Mouelhi)