Leeuw pakt belangrijke driepunter na thriller tegen Wambeek

maa 24 okt 2016

Leeuw komt op achterstand, maar vecht terug. Eindstand 3-2.

Na de zware nederlaag van vorige week gaf Leeuw -trainer Hendrickx de fakkel door aan hulptrainer Demuylder.

Het begin van de wedstrijd is onderhoudend.  SK Leeuw begint scherp.  In de 3de minuut wordt een omhaal van De Broyer afgeweerd, de afvallende bal komt in de voeten van Glenn Van Roy die niet aarzelt en de bal in één tijd voorbij de Wambeekse goalie trapt. 1-0.

Wambeek reageert meteen en komt in de 10de minuut langszij via een vrije trap van Tom Desmet. Het spel van SK Leeuw verwatert en Wambeek neemt de bovenhand. 10 minuten voor rust mag  Leeuw een vrije trap nemen op een niet onaardige plek. De vrije schop wordt niet goed getrapt en op de counter kan Wambeek  langs de linkerflank ontsnappen. Dieter Arijs schiet overhoeks de 1-2 op het bord.  Na de aftrap wordt het bijna onmiddellijk 1-3, maar tot opluchting van de Leeuwenaren schiet Siebe Wauters de bal over doel. 1-2 aan de rust.

Bij de start van de tweede helft trekt SK het initiatief naar zicht toe. Dat leidt in de 65ste minuut tot de gelijkmaker. Timothy Van Roy zet mooi voor vanop rechts en Pedro Imberechts prikt de 2-2 op het bord.  Leeuw blijft geloven in de overwinning en 5 minuten voor tijd scoort Glenn Van Roy de 3-2. Doelman De Braekeleer van Leeuw pakt net voor tijd nog uit met een wereldsave. 3-2 is de eindstand.  Een belangrijke driepunter voor de thuisploeg.

DOELPUNTEN: 1-0 (Van Roy), 1-1 (Desmet), 1-2 (De Bel), Imberechts (2-2), 3-2 (Van Roy)