Leeuw houdt de punten thuis tegen Machelen

maa 21 nov 2016

Leeuw boekt een belangrijke 1-0 zege en blijft weg uit de gevarenzone.

SK Leeuw begint de wedstrijd met  windvoordeel en trekt onmiddellijk naar voren.  Machelen laat echter niet begaan en komt dichtbij de 0-1. Doelman De Braekeleer redt met de voet.  Leeuw kan niet profiteren van het windvoordeel.  Schoten op doel van Van Roy gaan net naast.  Op het half uur dan toch een mooie combinatie over de grond.  Via Van Isterdael en Van Roy belandt de bal in de voeten van De Broyer die met een hakje de bezoekende doelman tracht te verschalken, maar die laat zich niet verrassen.  De rust nadert en SK Leeuw wil absoluut met een voorsprong naar de kleedkamer.  De Broyer kopt de 1-0 rakelings naast. Ook Van Roy  verschijnt nog eens alleen voor doelman Vansweefelt, maar die behoedt zijn ploeg van een achterstand.  Iedereen denkt aan een 0-0 ruststand tot Van Roy mag ingooien.  De bal komt in de voeten van De Broyer die zich, met de rug naar doel, vrij draait en door een bos van benen de bal in de rechter benedenhoek voorbij een kansloze Vansweefelt schiet.  1-0 is de ruststand.

De bedoelingen van beide ploegen zijn duidelijk aan het begin van de tweede helft.  SK Leeuw wil de voorsprong verdedigen en Machelen gaat op zoek naar de gelijkmaker.  Die komt er ei zo na al na vijf minuten wanneer Afkir alleen voor doelman De Braekeleer verschijnt.  De thuisdoelman voorkomt de gelijkmaker met een voetreflex.  Leeuw controleert vanaf dan het spel en heeft in de twintigste minuut nog een mooie kans.  Een schot van Demedts wordt door de bezoekende doelman gepareerd.  In de slotminuten komt Machelen nog eens opzetten. Het krijgt een corner en ook doelman Vansweefelt rukt mee op. Zonder resultaat.  Op basis van het aantal kansen een verdiende overwinning voor SK Leeuw.

DOELPUNTEN: 1-0 (De Broyer)