Leeuw en Huldenberg scoren elk 1 keer

maa 30 jan 2017

Leeuw en Huldenberg houden elkaar in evenwicht. 1-1 is de eindstand.

Leeuw moet door 2 geschorsten met een andere veldbezetting aantreden en dat is in het begin van de wedstrijd zichtbaar. Huldenberg begint het best aan de match en krijgt al na 5minuten een hoekschop.  De afvallende bal komt in de voeten van Verheyden en diens voorzet-schot scheert de dwarslat.  Op een eerste kans van SK Leeuw is het 10 minuten wachten.  De Broyer besluit te zwak in de handen van de doelman.  Na mooi combinatievoetbal brengt SK Leeuw Demedts in stelling maar zijn schoot gaat over.  Huldenberg voetbalt mee zonder echt gevaarlijk te zijn.  Tien minuten voor de rust is er nog een gevaarlijke voorzet van  Van Roy.  De bal wordt voor de inlopende De Broyer weggetikt door doelman Mutton.  Op een snelle counter begaat een speler van de Leeuw een "professionele" fout wat een vrijschop voor Huldenberg oplevert.  Die wordt snel genome. Dekock belandt alleen voor doel en die klopt doelman De Braekeleer.  0 - 1.  Huldenberg drukt nog even door.  De mee oprukkende De Smet maakt meters en mag vrij op doel trappen.  zijn schot zoeft gelukkig voor SK Leeuw over het doel.  Ruststand: 0 - 1

De intenties waarmee SK Leeuw uit de kleedkamers komt, zijn duidelijk: zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren.  Dat lijkt al in de 48ste minuut te lukken.  Na een mooie doorsteekbal kan Van Roy alleen op weg naar doel, maar de scheidsrechter fluit voor buitenspel.  Leeuw blijft de betere ploeg.  Een schot van Van Roy gaat maar net over. Huldenberg mag in de 20ste minuut een vrije trap nemen.  Die wordt met het hoofd verlengd maar doelman De Braekeleer is eerder op de bal dan de bezoekende aanvaller.  De hierop volgende verre uittrap van De Braekeleer verrast de bezoekende defensie.  De bal botst net verkeerd waardoor Glenn Van Roy niet op doel kan besluiten.  Weg kans.
SK Leeuw blijft aandringen.  Bij de bezoekers krijgt Smedts een tweede gele kaart.  Even later zien de bezoekers ook nog doelpuntenmaker Dekock uitvallen met een (vermoedelijk zware) knieblessure.  Toch gaan zij op zoek naar een tweede doelpunt.  Een schot op doel gaat maar net naast en op hoekschop kan doelman De Braekeleer de bal nog net wegplukken voor de aanstormende bezoeker.
De tijd begint te dringen voor SK Leeuw.  Dat beseft ook De Broyer die met een klasseflits Glenn Van Roy vrijspeelt op rechts.  Zijn voorzet wordt in doel verlengd door broer Timothy Van Roy.  1 - 1.
Beide ploegen gaan nu voor de volle buit.  Een bezoekende actie wordt afgevlagd voor buitenspel.  De tegenaanval van SK leeuw levert een mooie combinatie op tussen Weemaels en Timothy Van Roy.  Nu is het broer Glenn die de voorzet net niet in doel kan verlengen.  SK Leeuw mag nog een vrije trap nemen op 25m van het bezoekende doel.  De bal gaat over de muur, maar voor de bal kan beroerd worden, fluit de scheidsrechter.  Iedereen denkt aan buitenspel maar neen, de scheids fluit voor het einde van de wedstrijd.  Vreemde beslissing.