Kester-Gooik neemt afstand van Groot-Dilbeek in sterke tweede helft

maa 31 okt 2016

Kester-Gooik wint met 3-1 van Groot-Dilbeek en springt  naar de linkerkolom van het klassement.

De verplaatsing naar Kester-Gooik is voor Groot-Dilbeek-trainer Van Beers een terugkeer naar zijn ex-club. Van Beers was de voorbije vijf seizoenen trainer van de Pajotse fusieclub. In een evenwichtige eerste helft zitten de Dilbekenaren beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te zijn. Even voor de rust komt het wel op voorsprong via een afstandsschot van Bolzone. 0-1, meteen de ruststand.

Even na rust krijgt Groot-Dilbeek een uitgelezen kans om de score te verdubbelen nadat de Gooikse verdediger Henriet handsspel begaat in de zestien meter. Maar doelman Lebegge houdt zijn ploeg in de wedstrijd met een knappe redding. Op het uur krijgt ook Kester-Gooik een strafschop nadat de ingevallen Van Rossem onderuit werd geschoffeld in de grote rechthoek. Vanguchte mist niet: 1-1.

Opnieuw dreigt Kester-Gooik via Van Rossem. Hij stuurt vanop rechts De Roeck diep. De aanvaller blijft oog in oog met de doelman koelbloedig en brengt de thuisploeg 2-1 voor. Een reactie van Groot-Dilbeek blijft uit, in de slotfase legt Retoré de 3-1-eindstand vast. Kester-Gooik wint voor het eerst dit seizoen twee keer op een rij. Een opsteker voor volgende week, want dan speelt het de Gooikse derby op het veld van Oetingen.

DOELPUNTEN: 1-0 (Bolzone), 1-1 (Vanguchte), 2-1 (De Roeck), 3-1 (Retoré)