kimeli_co.jpg

Olympic Essenbeek rekent op Kimeli en Debognies voor Crosscup Relays

7 jaar geleden

Zondag wordt het Belgisch veldloopseizoen op gang geschoten met de Crosscup Relays in Gent. Dat is de grootste estafetteloop in het veld van het jaar. De Belgische atletiekclubs stellen hun sterkste ploegen samen om het tegen elkaar op te nemen. De vorige twee jaar won bij de mannen Olympic Essenbeek Halle.  Ook dit jaar wil de club winnen. Het rekent daarvoor op Hallenaren Isaac Kimeli en Simon Debognies. 

“Wat betreft de concurrentie moeten we vooral kijken naar VAC (Vilvoorde Atletiek Club) met Kibet en Tasame en naar de club van Jeroen D'Hoedt. De verwachtingen zijn groot. We hebben vorig jaar immers gewonnen. Als we zondag opnieuw winnen, is dat de derde keer op rij”, aldus Kimeli in het nieuws op RINGtv. “Drie op een rij is volgens mij ook een haalbare kaart. Bij ons gaat Thomas starten, zoals de afgelopen jaren eigenlijk. Dan ik als tweede en Isaac als derde. Dat is de formule die we de afgelopen twee jaar ook hebben gebruikt. En dat heeft toen gewerkt. Dus... “, glimlacht de Buizingse Simon Deborgnies.

Een overwinning in Gent levert punten op, punten die aan het einde van de rit doorslaggevend kunnen zijn voor de individuele rangschikking van de deelnemers in de Crosscup. Isaac en Simon zijn alvast goed uit de zomer gekomen. Voor hen mag de Crosscup dus beginnen.