Oetingen wint degradatieduel van Machelen

maa 3 apr 2017

Oetingen wint op het veld van een gehavend Machelen met 1-3 en kruipt weg uit de gevarenzone.

KCS Machelen ontbreekt om allerlei redenen 10 spelers en dus moet coach Gyssels puzzelen. Oetingen kan zich definitief veilig stellen mits winst.

Oetingen neemt onmiddellijk het initiatief. Na balverlies en een daaropvolgende overtreding krijgt het snel een strafschop.  Daan Antoons met de 0-1. Machelen laat zich niet van de wijs brengen en na een mooie dieptepas kan Vervoort met links mooi binnen knallen. 1-1. Oetingen hanteert vaak de lange bal en kan zo dreigen via Coenen, maar aan de stand verandert er voor de rust niets.

Na de pauze is de eerste kans voor Machelen.  De poging is van Vervoort, maar doelman De Dobbeleer redt de meubelen.  Aan de overzijde ziet doelman Penasse een voorzet/schot tegen de paal belanden. In minuut 64 komt Oetingen op voorsprong na een actie vanop de rechterflank. 1-2 via Depestel. Machelen zet nog alles op alles, maar moet de kelk tot op de bodem ledigen, 1-3 na een rake kopbal van Ilboudo.

Oetingen is definitief gered. Machelen moet nog vol aan de bak de komende weken om degradatie te vermijden.