Machelen wint van Steenhuffel en doet goeie zaak in de strijd voor het behoud

maa 20 maa 2017

Machelen klopt Steenhuffel met 2-1 en pakt zo drie belangrijke punten.

Beide ploegen proberen van bij de aanvang het laken naar zich te trekken maar de eerste echte kans is voor Machelen.  Een kopbal van Alleman wordt nipt gered door doelman Persoons. Enkele minuten later dient ook Machelen doelman Deconinck zich te reppen om een listig balletje vanonder de dwarsligger weg te tikken.

In de 17de minuut kan Stienlet zich op de rechterflank doorzetten, zijn voorzet wordt in doel verlengd door Mosselmans. Machelen kan maar even van de voorsprong genieten want in minuut 22 kan De Vleminck Steenhuffel op gelijke hoogte koppen op hoekschop. 1-1 is de ruststand.

In de tweede periode start Steenhuffel steviger dan Machelen en lijkt het de wedstrijd naar zich toe te trekken. KCS verliest te veel de duels, toch blijft het voetballend de oplossing zoeken. Afkir kan  bijna de 2-1 binnenschuiven, maar  doelman Persoons brengt redding. Steenhuffel krijgt ook nog enkele kansen, maar die worden niet benut.

Als Mosselmans van Machelen zich kan doorzetten, ziet hij eerst zijn schot op de dwarsligger belanden. Enkele minuten later kan hij een afvallende bal toch mooi binnen knallen. 2-1.

Steenhuffel geeft zich  niet gewonnen en ziet een afstandsschot op de dwarsligger eindigen waardoor Machelen de 3 punten thuis kan houden.