Machelen wint degradatieduel van Lembeek

maa 13 feb 2017

Machelen heeft een prima zaak gedaan in de degradatiestrijd. Het klopt rechtstreekse concurrent Lembeek.

Machelen-Lembeek, dat is de voorlaatste tegen de laatste in het klassement. De verliezer  staat bij manier van spreken al met een been in derde provinciale. Dat bezorgt beide ploegen stress: de hoeveelheid afval in het spel is groot.

De openingstreffer komt er via een vrije trap. Gyssels krult het leer mooi in de bovenhoek. 1-0. Nog voor de vreugdegezangen zijn uitgestorven, schiet Machelen zichzelf in de voet: Alleman mist zijn interceptie, Osselaer tikt aan de tweede paal simpel binnen. 1-1. Het volgende wapenfeit mondt opnieuw uit in een doelpunt: doelman Wauters krijgt een poging van Stienlet niet onder controle, Gyssels staat op de goede plaats om de rebound te verzilveren. 2-1.

Na de kampwissel probeert Lembeek de bakens te verzetten, maar het is de thuisploeg die scoort. Opnieuw een foute inschatting van Wauters geeft Mosselmans vrije baan naar de 3-1. Lembeek tegen het canvas? Nee. Nerinckx kopt een vrije trap voorbij Vansweevelt, wat het sein is voor een alles-of-niets-offensief van de bezoekers. In een prangende slotfase toont Lembeek drang naar voren, maar mist het de nodige precisie om nog een hand uit te steken naar een puntendeling.

Machelen klimt dankzij deze driepunter naar veiligere oorden.