Leeuw vecht zich naar gelijkspel tegen Melsbroek

maa 20 feb 2017

2-2. Leeuw moet lang strijden om de gelijkmaker tegen de netten te trappen. Leeuw is nu 14de. Melsbroek derde.

Leeuw begint gretig aan de wedstrijd en voetbalt tijdens het eerste kwartier de beste kansen bij elkaar. Melsbroek is in de beginfase maar één keer gevaarlijk.  Op corner wordt de bal op de doellijn  ontzet zodat de 0-0 op het bord blijft.  Leeuw neemt daarna weer het initiatief.  Op voorzet van Verlodt kopt Demuylder de bal net naast.  Even later zet Van Roy de bal voor, de bezoekende doelman kan met een zweefsprong voorkomen dat Glenn Van Roy de score opent.  Even voor het halfuur begaat De Vroede onvrijwillig handspel.  Vrije trap voor Melsbroek die door Nicolas Verhas naast de muur en buiten het bereik van doelman De Braekeleer in doel wordt getrapt.  0-1.

Leeuw blijft erin geloven en schreeuwt enkele minuten later om een strafschop als Demuylder in de rug wordt geduwd.  De scheidsrechter wuift alle protest weg. Tien minuten voor rust voetbalt Melsbroek slecht uit.  Berth brengt de bal voor doel maar ook nu is doelman De Leu er als eerste bij.  SK Leeuw verhoogt de druk nog meer.  Demuylder kopt centimeters naast. Even later stuurt Demuylder met een gemeten dieptepas Timothy Van Roy door de buitenspelval.  Die omspeelt de doelman en plaatst de bal in doel.  1-1 bij de rust.

SK Leeuw begint het best aan de tweede helft en al in de vijfde minuut moet een kopbal op de lijn worden gekeerd.  De thuisploeg blijft kansen creëren. Een kopbal van Timothy Van Roy gaat alweer net naast en broer Glenn besluit iets later op de paal.  Melsbroek stelt daar weinig tegenover.  We noteren enkel een trap in het zijnet van Pfaff.

Ondanks het veldoverwicht van en de beste kansen voor Leeuw, zijn het toch de bezoekers die op voorsprong komen.  Na een mooie  combinatie tussen Deriemaeker en Ghys kan Nicolas Verhas een tweede maal scoren.  Na de voorsprong neemt SK Leeuw weer het initiatief zonder echt gevaarlijk te zijn.  Vijf minuten voor het einde trapt Glenn Van Roy een vrije trap richting de ingevallen Imbrechts.  Geharrewar voor het doel van Melsbroek, maar niemand van SK Leeuw kan de bal binnentrappen.  Als een paar minuten later een nieuwe poging van Berth ook naast doel belandt, lijkt het dat SK Leeuw voor de tweede week op rij geen loon naar werken krijgt.

Met man en macht trekt SK Leeuw naar voren.  Een zoveelste poging wordt door de bezoekende doelman gered.  Bij die actie loopt die een blessure op, hij moet in de allerlaatste minuut vervangen worden.  De wedstrijd ligt hierdoor een tweetal minuten stil.  Nog één keer kan SK Leeuw ten aanval trekken.  Een aanval die foutief wordt gestopt.  Marian Garcia trapt de vrije trap over de muur tot bij Glenn Van Roy die vanuit de draai de bal alsnog voorbij de ingevallen doelman Nuyttens kan trappen.  Een meer dan verdiende 2-2 komt op het bord.