Leeuw haalt het van Rode De Hoek

maa 8 mei 2017

Leeuw klopt in eigen huis Rode met 3-1. Leeuw is nu 13de, Rode 7de.

SK Leeuw begint aan de wedstrijd met een onuitgegeven elftal.  In het begin van de wedstrijd is dat ook aan het spel te zien. De eerste echte kans is voor de bezoekers uit Rode.  Een Leeuwse verdediger trapt naast de bal waardoor de bezoekers een open doelkans krijgen, maar doelman Dellisse pakt. Het is wachten tot de 20ste minuut voor SK Leeuw aan het bezoekende doel komt,  maar wel met succes.  Een verre inworp van Van Roy wordt door. Demuylder doorgekopt.  Imbrechts kan de bal in doel tikken.  1-0.  Op het half uur verdubbelt SK Leeuw uit het niets de score.  Een voorzet vanop rechts wordt door de bezoekende verdediging slecht weggewerkt.  De bal belandt in de voeten van
Van Roy.  Door een bos van benen schiet hij de 2-0 tegen de netten.  De bezoekers laten niets zien in het verdere verloop van de eerste helft.  Even voor de rust ontfutselt Imbrechts de bal op het middenveld en stuurt Musch diep.  De bezoekende doelman voorkomt de 3-0.  Na een
flauwe eerste helft gaan we rusten met een 2-0 tussenstand.

Rode-De Hoek komt met veel moed uit de kleedkamer en al in de tweede minuut trapt Van Der Vennet net naast.  Toch is het SK Leeuw dat de
voorsprong uitdiept.  Op een voorzet devieert Imbrechts met een mooi opwippertje de bal over zijn bewaker en laat hij nadien de bezoekende
doelman kansloos.  Een geruststellende 3-0 komt op het scorebord.  Op het kwartier dreigen de bezoekers nog een keer.  Doelman Dellisse moet net buiten de grote rechthoek met het hoofd ontzetten. SK Leeuw blijft de dominerende ploeg.  Op de twintigste minuut wordt het ei-zo-na 4-0.  Na een hoekschop van Rode wordt Van Roy onmiddellijk diep gestuurd.  Hij rent de hele flank af, legt terug op de mee gevolgde Berth maar deze besluit over doel.  Op het half uur komt Rode nog eens opzetten maar de Leeuwse defensie verwerkt de aanvallen tot tweemaal toe in hoekschop.  De bezoekende Vandenbosch trapt een mooie kans naast de verste paal.  Een tegendoelpunt kan niet uitblijven.  Op vrije trap belandt de bal voor doel. In het geharrewar is het Maurer die de bal in het doel trapt.  3 - 1.  In de slotminuut is er nog een reuzenkans voor de ingevallen Michiels, maar hij trapt de bal onbesuisd over doel.