Leeuw duwt Herne nog meer de put in

maa 13 maa 2017

Leeuw wint verdiend met 3-1 van Herne en klimt langzaam uit de kelder van het klassement.

Tijdens de opwarming loopt doelman Debraekeleer een knieblessure op en wordt vervangen door invallersdoelman Dellisse voor deze cruciale wedstrijd.  Het is duidelijk dat beide ploegen kiezen voor de aanval en dat resulteert al in de derde minuut in een vrije trap voor Leeuw.  Doelman Lanneer redt.  Herne blijft niet bij de pakken zitten en dreigt via Vansteenkiste, maar zijn kopbal gaat over.  Na 10 minuten spelen is er mooi samenspel bij Herne tussen Van Cutsem en Deherder.  Laatstgenoemde zet voor maar gelukkig voor SK Leeuw trapt Jacobs volledig naast de bal.  Leeuw ziet het gevaar in en trekt opnieuw  ten aanval.

Een eerste poging van Timothy Van Roy gaat voorlangs.  Wat later belandt een verre inworp van Weemaels in de voeten van Demuylder maar diens lob wordt nog voor de lijn gered.  Het spel blijft goed op en neer gaan.

Herne krijgt een aantal hoekschoppen en vrije trappen.  Zo ook op het halfuur.  David Arena plaatst zich achter de bal.  Iedereen denkt dat zijn trap nog zal worden aangeraakt, maar niemand beroert nog de bal die achter een verraste doelman Dellisse in doel verdwijnt 0-1.

SK Leeuw trapt af en verstuurt onmiddellijk een dieptepas waarop de bezoekende verdediging een fout moet begaan.  Timothy Van Roy trapt, Keeper Lanneer werpt zich naar de bal, maar komt in aanraking met de inlopende Van Isterdael.  Na 5 minuten verzorging voor de bezoekende doelman moet hij noodgedwongen het spel verlaten.  Ook Van Isterdael loopt een blessure op en zal later vervangen worden.

SK Leeuw wil voor de rust gelijkmaken.  De Broyer kan alleen op de doelman afgaan maar wordt van de sokken gelopen.  De scheidsrechter ziet geen fout.  Ondanks pogingen van Gonzalez, Van Roy en De Broyer blijft het 0 - 1.
Bij aanvang van de tweede helft is er onmiddellijk een kans voor Herne.  Het schot van Van Cutsem vliegt over.  Nadien rolt SK Leeuw de pletwals uit en komt Herne niet meer onder de druk uit.  Glenn Van Roy stuurt Demuylder mooi voor doel, maar die besluit over.  De Broyer biedt even later Glenn Van Roy een mooie kans maar die mist zijn schot.  De vrije trappen van Berth worden ofwel door de doelman onschadelijk gemaakt of in hoekschop verwerkt.  Ook Verlodt, Glenn Van Roy en De Broyer missen de kans om Leeuw op gelijke hoogte te brengen.  Leeuw blijft de bovenhand houden maar houdt op het half uur wel even de adem in wanneer Arena op de middellijn een bal onderschept en onmiddellijk De Cnijf diep stuurt.  Die wordt gelukkig voor Leeuw afgevlagd voor buitenspel.  Leeuw is gewaarschuwd en blijft massaal ten aanval trekken om de gelijkmaker op het bord te brengen.

Een mooie combinatie tussen de broers Van Roy kent geen succes.  Met nog iets meer dan 10 minuten te spelen stuurt Verlodt enig mooi Glenn Van Roy diep door op rechts.  Zijn voorzet tussen doelman en verdedigers wordt binnengetrapt door Demuylder.  Loon naar werken voor SK Leeuw. 1 - 1.  Het is nu duidelijk dat Leeuw meer wil dan een gelijkspel.  Nog meer druk naar voren.  Timothy Van Roy wordt op links vrijgespeeld, is op weg naar doel maar wordt foutief gestopt.  Net binnen of net buiten de grote rechthoek, maar de scheidsrechter fluit strafschop.  Feilloos omgezet door Glenn Van Roy, 2 - 1.  Leeuw grijpt Herne nu helemaal bij de keel.  Na mooi combinatiespel wordt Timothy Van Roy in stelling gebracht.  Hij schiet de bal mooi overhoeks binnen.  3 - 1. Gelet op het aantal kansen een verdiende overwinning voor SK Leeuw.