Derby tussen Wambeek en Ternat eindigt op gelijkspel

maa 8 mei 2017

1-1, de buren Wambeek en Ternat houden elkaar in evenwicht. Wambeek is nu vijfde, Ternat derde.

Een geladen sfeertje in Wambeek:  de inzet is de derde plaats. Wambeek gaat het felst van start en  wordt beloond in de 16e minuut. Wambacq kan een verre inworp van De Bel aan de tweede paal  binnenkoppen (1-0). In de 22e minuut heeft de bezoekende doelman een prachtsave in huis op een verre lob van Wambacq. Voor het halfuur zijn er nog kansen voor Wambacq , Van Poucke en Van Dessel maar ofwel mist men precisie ofwel is de doelman attent. Pas na een half uur komt Ternat piepen,  maar het schot van Bousfia gaat naast. Een paar minuten voor de rust, op een hoekschop voor Ternat, kan Wauters de bal met het hoofd van de lijn weghalen en belandt de rebound van Sleewaegen op de deklat. Zo gaan we rusten met een 1-0 stand na een boeiende eerste helft.

In de tweede helft moet doelman Vanzeebroeck van Wambeek meerdere malen zijn kunnen tonen om de voorsprong te bewaren. Zo zijn er pogingen van Sleewaegen, Vermeir en Bousfia. En in de 68e minuut moet Wauters zijn doelman bijspringen om een bal met het hoofd op de lijn te ontzetten. Maar ook de thuisploeg komt nog aan kansen. Zo ontsnapt de ingevallen Vereertbrugghen op snelheid aan zijn verdediger, maar zijn schot wordt knap gepareerd door Sakalis en de rebound wordt door Vanhoutte naast geplaatst. Ook een schot van Thiebaut wordt door de doelman gepakt.  In de 88e minuut wordt bezoeker Vermeir uitgesloten met een dubbele gele kaart. In de laatste minuut wordt Phepsavath foutief gestopt in de rechthoek, strafschop,  Sleewaegen laat de kans niet liggen (1-1). Zo eindigt de derby op een gelijkspel.