BOKA United verliest van Huldenberg en zit met 6 op 15 in een dip

maa 20 maa 2017

Huldenberg pakt de drie punten op BOKA United dankzij een 2-3 overwinning.

De match kan moeilijk slechter beginnen voor BOKA United. In de 2de minuut van de wedstrijd begaat de doelman van Huldenberg een duidelijke fout in het strafschopgebied. De scheidsrechter laat doorspelen en geeft geen strafschop. 2 minuten later -bij de eerste aanval van Huldenberg- is er een  misverstand bij BOKA United tussen  Dewinné, De Meyer en Van Elslander waarbij de laatste de bal in eigen doel legt. 0-1.

Daarna veel middenveldspel  met de wind als 12de man. Op een verre uittrap van doelman Mutton, verrast Huldenberg de defensie van BOKA United. Dekock kan de bal simpel binnentikken, 0-2. Even later ontsnapt BOKA United aan de 0-3 na een kanonschot op de deklat.

Na de rust kantelt de wedstrijd. BOKA United beseft dat het uit een ander vaatje moet tappen en trekt ten aanval. Pressievoetval vanaf minuut 46 resulteert onmiddellijk in 2 doelrijpe kansen, maar de aansluitingstreffer valt niet. Ook daarna rijgt BOKA United de kansen aan elkaar, niet in het minst via de levensgevaarlijke hoekschoppen en vrije trappen van Kevin Kums. Pas in het laatste kwart slaagt BOKA United erin om de achterstand ongedaan te maken : Voglaire en daarna Oplynus brengen de stand in evenwicht. Nog vijf minuten te gaan en de winninggoal voor BOKA United lijkt een kwestie van minuten. Echter… bij een onverwachte uitbraak van Huldenberg komt de bal voor de voet van invaller Van Keerbergen en die scoort de 2-3. Een laatste offensief van BOKA brengt niets meer op. BOKA United verzuimt om zich comfortabel in de top drie te nestelen.