20151207_supportershalle.jpg

Blue Leopards, de eerste supportersclub in het zaalvoetbal

maa 7 dec 2015

Futsal Project Halle-Gooik heeft fantastische supporters en die hebben nu een eigen supportersclub opgericht: Blue Leopards. Een primeur voor Vlaanderen.  

De fans van FP Halle-Gooik mochten zelf voorstellen indienen voor een naam voor hun supportersclub. De uiteindelijke keuze viel op Blue Leopards. “Een luipaard is een snel en slim dier dat op het juiste moment toeslaat. Vergelijk het met onze spelers”, verduidelijkt voorzitter Ronny Ceuppens de naamkeuze.

De supportersclub kreeg een Engelstalige naam omdat de club zowel Franstalige als Nederlandstalige supporters heeft. Zo’n 140 in totaal. “Dit is een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van de club en dat na amper anderhalf jaar. Ik vind trouwens dat de supporters minstens even belangrijk zijn als de sportieve prestaties”, aldus een enthousiaste voorzitter Martin Baert.

Met de oprichting van de club hebben de Bleu Leopards meteen ook voor een primeur gezorgd. “Ik denk niet dat er supportersclubs zijn in het zaalvoetbal. Op Europees niveau heb je dat wel. We zijn trouwens door de UEFA uitgeroepen tot beste supportersclub in de Champions League. Dus we hebben toch wel al ons best gedaan”, glimlacht voorzitter Ceuppens. Antoine Mageren, Valentin Dujacquier en Amar Zougagghi zijn de drie peters van de club.