Asse-Ternat start terugronde met winst

zon 18 dec 2016
In de 2de landelijke van het basketbal heeft Asse-Ternat de eerste wedstrijd van de terugronde nipt gewonnen van Falco Gent. Het werd 79-73 na een superspannende slotfase.

Asse-Ternat - Falco Gent is de eerste wedstrijd van de terugronde. Asse-Ternat won de heenmatch met 60-69 en het wil ook thuis de Gentenaren kloppen. Het staat 26-17 na het perfecte openingskwartier voor de thuisploeg.

Daarna zakt het spelniveau en nemen rommelige momenten de bovenhand. Asse-Ternat blijft de partij wel controleren. Gent probeert dichterbij te sluipen, maar Asse-Ternat gaat met een comfortabele 47-35 de rust in.

In de tweede helft zet Gent meteen hoog druk en de spelers vinden makkelijk de vrije man. De bezoekers knabbelen aan de achterstand, maar de defenise van Gent laat nog te veel ruimte.   In het laatste kwart verliest de thuisploeg volledig de pedalen. Gent pakt de partij in handen en komt terug tot 70-66.   In de uiterst spannende slotminuten geeft uitblinker Goyens Falco Gent de doodsteek. 79-73 is de eindstand.