halle-gooik.jpg

Amar Zouggaghi, de doelpuntenmachine van Futsal Project Halle-Gooik

vrij 12 feb 2016

Amar Zouggaghi is de doelpuntenmachine van Futsal Project Halle-Gooik. Van de 123 doelpunten van de Pajotten maakte hij er maar liefst 27. Vorig seizoen werd Amar -bij zijn ex-club Antwerpen -ook al Belgisch topschutter. Jens De Smet maakte dit portret over de publiekslieveling van Halle-Gooik. 

Amar Zouggaghi, Zouggie voor de supporters, is goed op weg om de chouchou van de Halle-Gooik fans te worden. De doelpuntenmachine zit dit seizoen al aan 27 goals. 12 daarvan scoorde hij in zijn laatste drie wedstrijden. "Zoals zoveel voetballertjes ben ik begonnen op op straat. Ik maakte toen al heel veel goals, maar dat was geen prioriteit. In straatvoetbal telt alleen een man uitschakelen of een man poorten. Dat was veel belangrijker dan een goal toen", vertelt Zouggaghi. 
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"42075","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"334","width":"610"}}]]
 
De acties van op het pleintje combineert Zouggaghi vandaag met een dodelijk torinstinct. In zijn eerste wedstrijd in eerste klasse, Amar is dan 15 jaar, scoort hij meteen twee keer. Hij is daarmee de jongste doelpuntenmaker in eerste klasse. Enkele maanden na zijn debuut wordt hij ook de jongste Belgische international ooit. "Het zit gewoon in mij. Ik ben sinds mijn jeugd vaak gescoord, en sinds de jaren is dat alleen maar beter geworden. Ook dit seizoen, na de training, ga ik apart met Omar Rahou en de coach tot 20 minuten afwerkoefeningen doen en dat loont", aldus het wonderkind van Halle-Gooik.
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"42076","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"222","width":"610"}}]]
 
Amar was als kind een tikkeltje eigenzinnig. Maar vandaag is de Antwerpenaar een echte teamspeler die bijna even veel doelpunten aangeeft als hij er maakt. En toch jaagt hij op z'n record van 40 doelpunten in één seizoen: "Ik ga niet liegen, als ik topscorer kan worden, dan laat ik dat niet zeker niet na. En ik wil zeker in belangrijke wedstrijden laten zien dat ik daar ook van waarde kan zijn."