depestele.jpg

“Het is spijtig, maar we moeten naar de toekomst kijken”

vrij 17 jun 2016

De naamswijziging van volleybalclub Lindemans Asse-Lennik naar Lindemans Aalst beroert de gemoederen bij de supporters uit onze regio. Dat blijkt onder andere uit de reacties op onze Facebook-pagina. Maar wat vindt Frank Depestele, Lennikenaar en spelverdeler van Asse-Lennik, ervan dat de naam Lennik verdwijnt?

 

Frank Depestele begon als kleine jongen te volleyballen bij Volleybalclub Lennik.  Lennik bleef altijd in de naam, ook toen de club verhuisde naar Zellik. Maar nu Aalst de nieuwe thuisbasis wordt, sneuvelt de naam en daarmee de historische link. “In het begin was ik wel een beetje teleurgesteld moet ik zeggen, maar ik denk dat het voor de toekomst van de club wel noodzakelijk is. Het zijn dezelfde mensen die erachter staan, hetzelfde bestuur, dezelfde trainer. In dat opzicht maakt het niet zo veel verschil”, denkt Frank Depestele. “Ik denk dat ze gewoon naar de toekomst willen kijken. Aalst is een stad die leeft en ze kiezen daar nu voor, we hebben de kans om daar te groeien en ik denk dat we ervan moeten uitgaan dat het misschien wel de beslissing was.

Wat met de supporters?

Seppe Baetens, een andere Lennikenaar vertrok bij de club. Frank Depestele zal dus de supporters moeten meetrekken naar Aalst. “Het is natuurlijk een ploegsport. Johan Devoghel is ook van het Pajottenland. Ik ga ze wel proberen mee te trekken. De echte supporters zullen wel blijven komen, als die een beetje verknocht zijn aan het volleybalspelletje, dan blijven die komen.”  Depestele hoopt dan ook in de eerste plaats dat de nieuwe ploeg, die volgende week wordt voorgesteld, de supporters op sportief vlak zal blijven verwennen. “Ik denk dat we wel een ploeg hebben die voor de top-drie gaat, dat zal wel opnieuw de ambitie zijn. Maar we moeten eerst zien hoe de ploeg er gaat uitzien. En het zal natuurlijk een grote verandering zijn. Bijna de hele basis is weg, dus het zal sowieso zoeken zijn. ik hoop alleen dat we er dit jaar in de play-offs zullen staan in plaats van in de competitie en dat zal veel belangrijker zijn.”