resten_van_een_schaap.jpg

Zware dierenverwaarlozing op schapenweides in Asse

woe 24 aug 2016

In de Kruisborreweg in Asse stelde de politie van de zone AMOW een zware dierenverwaarlozing vast. Van de dertig schapen op drie weides zijn er nog acht in leven. De andere schapen zijn gestorven door verwaarlozing. De schapen zullen worden weggehaald, want de eigenaar is zelf te ziek om hen de nodige zorg te geven.

Enkele buurtbewoners brachten gemeenteraadslid Tim Lengeler uit Asse op de hoogte van zware dierenverwaarlozing op een weide aan de Kruisborreweg. Het gemeenteraadslid trok zelf op onderzoek en trof er schapen aan in erbarmelijke toestand. “En dan hebben we het niet over te weinig gras, maar effectief over geen water, geen bijvoeder. Bovendien waren ze aangetast door de wolvlieg,” vertelt Lengeler. “Wij hebben klacht ingediend, zelfs bij de Vlaamse overheid, bij de vzw Desk, en we zijn met de buurtbewoners naar de wijkagent gegaan. Die is er ondertussen zeer actief mee bezig.”

De lokale politie van de zone AMOW zal de Vlaamse overheid inlichten over de dierenverwaarlozing. De overgebleven schapen zullen zo snel mogelijk worden weggehaald.