fabriek_zennevallei.png

"Wonen en werken in de Zennevallei" in tentoonstelling en debat

woe 20 sep 2017

"Wonen en werken in de Zennevallei". Dat is de titel van een tentoonstelling die een licht werpt op het rijke industriële verleden evenals de huidige economische actviteiten. De tentoonstelling is geen statisch gebeuren, er is volop plaats voor gesprek, debat en animatie.

"Wonen en werken in de Zennevallei" is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, de gemeenten SInt-Pieters-Leeuw, Beersel, Halle, Drogenbos en het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en Architecture Workroom Brussels.

Aan de hand van de tentoonstelling, die loopt vanaf morgen tot 22 oktober van dit jaar, willen de initiatiefnemers het debat aangaan met de bedrijven, architecten, bestuurders en omwonenden over "werken en de fysiek-rumtelijke plaats dat dit inneemt in onze omgeving." Onder meer met gebruik van maquettes, beeldmateriaal, interviews en onderzoek willen de organisatoren het debat aanzwengelen. 

De tentoonstelling is veel omvattend. Naast de eigenlijke expo (FeliXart Museum Drogenbos), staan er ook rondleidingen en bezoeken aan bedrijfsgebouwen in onder meer Lembeek (Boon), Drogenbos en Lot (Colruyt) op het programma. 

Inschrijven is verplicht via www.projectzennevallei.be

Meer info vanavond in het nieuws op RINGtv.