Weyts trekt 257.000 euro uit voor wandelnetwerken in Vlaams-Brabant

zon 25 dec 2016

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1,5 miljoen euro in projecten rond fiets- en wandelnetwerken. Voor onze provincie gaat het om 257.000 euro voor de wandelnetwerken ‘Brabantse Kouters’ en ‘Noord-Dijleland’.

Niet alleen Vlamingen, maar ook buitenlandse toeristen komen graag naar de Vlaamse groene regio’s om de benen te strekken. Zo bevestigt 40% van de buitenlandse verblijfstoeristen dat ze naar Vlaanderen afzakken om er te fietsen. 33% geeft aan dat de wandelmogelijkheden voor hen een belangrijke factor zijn. Weyts wil dan ook de beleving rond de fiets- en wandelnetwerken verhogen om een internationaal publiek aan te trekken. In totaal maakt hij 1,5 miljoen euro voor vrij voor 8 nieuwe initiatieven.

Voor Vlaams-Brabant zullen twee nieuwe projecten gerealiseerd worden. Het gaat om de wandelnetwerken ‘Brabantse Kouters’ en ‘Noord-Dijleland’. Wandelaars kunnen de netwerken ontdekken via thematische wandelingen. Langsheen de wandelwegen worden ook netwerkcafés voor lokale ondernemers georganiseerd om hen kennis te laten maken met het wandelnetwerk en ideeën uit te wisselen rond commerciële productontwikkeling en beleving.

Ten slotte investeert minister Weyts 222.000 euro in een heus provincie-overschrijdend project waarbij de huidige fietsroutes worden samengebracht en versterkt. Zo zal je Vlaanderen kunnen doorkruisen en ontdekken via drie uithangbord-routes (Vlaamse bierfietsroute, Vlaamse Meesters fietsroute en een Vlaamse highlight biketour).