douwe_egberts_betoging.jpg

Werknemers Douwe Egberts Grimbergen openen donderdag nationale betoging

7 jaar geleden

Donderdag betogen de vakbonden tegen het beleid van de federale regering. Op kop loopt het personeel van Douwe Egberts uit Grimbergen samen met de werknemers van graafmachineproducent Caterpillar. Op die manier willen de vakbonden hun solidariteit tonen met de ontslagen werknemers en hun familie. 

Dat de werknemers van deze 2 bedrijven vooraan de betoging lopen hoeft niet te verbazen. Zowel bij Douwe Egberts in Grimbergen als bij Caterpillar in Gosselies kreeg het personeel deze maand te horen dat hun fabriek onherroepelijk de deuren zal sluiten. Bij Caterpillar verliezen 2.200 medewerkers hun job, bij Douwe Egberts in Grimbergen sneuvelen zo’n 270 banen. 

Vermijd Brussel met de auto

De betoging vertrekt om 11u30 en gaat van het Noordstation naar het Zuidstation via de Koning Albert II-laan, de Kruidtuinlaan, de Pachecolaan, de Berlaimontlaan, de Keizerinlaan, het Albertinaplein, de Keizerslaan, de Cellebroersstraat, de Bogaardenstraat, de Lemonnierlaan en de Europa-esplanade.

Het volledige parcours van de betoging wordt verkeers- en parkeervrij gemaakt. De lokale politie Brussel Hoofdstad verwacht daardoor zware verkeershinder in de hele binnenstad en op de kleine ring.

Vanaf 9 uur zullen de uitritten van de Leopold II-tunnel ter hoogte van het Saincteletteplein en de Antwerpsepoort afgesloten worden voor het verkeer in de richting van de kleine ring. Ook de uitrit Rogier in de Kruidtuintunnel zal voor het verkeer richting Rogierplein worden afgesloten. Van zodra de betoging aankomt aan de Zuidlaan zal het verkeer in de Hallepoorttunnel richting Zuid afgesloten worden. De hoofdstad kan je dus maar beter met auto vermijden.

Het is nog maar de vraag of de MIVB of De Lijn een alternatief zijn. Beide vervoersmaatschappijen verwachten hinder omdat ook een deel van het personeel zal deelnemen aan de betoging.

Je kan dus best voor je vertrek even de websites www.mivb.be of www.delijn.be raadplegen.