zuidbrug_camera5_1.jpg

Waterwegen en Zeekanaal wil starten met bouw nieuwe Zuidbrug in Halle

7 jaar geleden

Waterwegen en Zeekanaal heeft een bouwvergunning aangevraagd voor de bouw van de nieuwe Zuidbrug in Halle. Deze moet de Bospoortbrug vervangen en de Sint-Rochuswijk met het centrum op een betere manier met elkaar verbinden. 

De nieuwe brug zal de verbinding maken tussen de Volgelpers (Sint-Rochus) en de René Deboecklaan. De Bospoortbrug zal op termijn vervangen worden door een nieuwe beweegbare brug en zal voorbehouden worden voor wandelaars, fietsers en het openbaar vervoer. Al het andere verkeer zal dus de oversteek moeten maken via de nieuwe Zuidbrug. Van de gelegenheid wil Waterwegen en Zeekanaal ook gebruik maken om nieuwe kanaaloevers en jaagpaden aan te leggen. Ook de straten tussen het kanaal en de spoorweg worden helemaal vernieuwd. Fietsers en voetgangers krijgen tot slot krijgen volwaardige voorzieningen.

Om al deze plannen te realiseren heeft Waterwegen en Zeekanaal een stedenbouwkundige aanvraag ingediend. Hierover loopt een openbaar onderzoek van 27 februari tot 28 maart. Op 14 maart geeft Waterwegen en Zeekanaal bijkomende tekst en uitleg om 20u in de raadzaal van het stadhuis (Oudstrijdersplein, 18 in Halle). (simulatieschetsen Wegen en Verkeer)