uplace4.jpg

VOKA tevreden over beslissing rond Uplace

zat 14 feb 2015

VOKA Halle-Vilvoorde reageert positief op het nieuwe Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de noordrand van Brussel, waarover de Vlaamse regering vrijdagavond een akkoord bereikte. 'Eindelijk krijgen grote investeerders weer juridische zekerheid,' klinkt het bij algemeen directeur Paul Hegge.

VOKA Halle-Vilvoorde, dat zich altijd achter het Uplace-project heeft geschaard, reageert opgelucht op de beslissing van de Vlaamse regering over het reconversiegebied Machelen-Vilvoorde. Een decennium nadat de Vlaamse regering START heeft gelanceerd, het Strategisch Actieplan voor Reconversie en Tewerkstelling, krijgt de luchthavenregio weer enige ruimte voor ontwikkeling en de hierbij horende mobiliteitsinfrastructuur,' luidt het.
 
VOKA is naar eigen zeggen niet blind voor de mobiliteitsproblematiek. 'Vanzelfsprekend brengt een economische toplocatie met ontwikkelingen voor woningen, kantoren, productieruimtes, dienstverlening, handel en horeca, uitdagingen mee op het vlak van mobiliteit,' beseft Hegge. 'Los van elk individueel dossier, zoals Uplace, dient hiervoor  de nodige mobiliteitsinfrastructuur en het juiste mobiliteitsbeleid voorzien te worden.'
 
VOKA hoopt dat deze Vlaamse regering er nu ook in slaagt om knopen door te hakken over de optimalisatie van de ring en de invoering van een slimme kilometerheffing voor personen- en vrachtverkeer.