lou2.jpg

Vlaams-Brabant wil meer diversiteit in educatief schoolmateriaal

din 27 sep 2016

Op vraag van de provincie Vlaams-Brabant, ontwikkelde Çavaria een inclusief prentenboek en educatief materiaal vanuit een vernieuwende visie op diversiteit. Het boek werd woensdag voorgesteld in de kleuter- en lagere school Sint-Donatus in Merchtem.

Schoolboeken zijn vaak te stereotiep. Ofwel is er geen aandacht voor diversiteit ofwel gaat het specifiek en alleen maar over diversiteit. Met dit educatief pakket en het prentenboek ‘Lou’ van de bekende jeugdauteur Kathleen Amant willen de provincie en Çavaria, de belangenverdediger van holebi’s en transgenders, aantonen dat het anders kan. “Er is niets mis met stereotypen op zich zolang ze deel uitmaken van een bredere voorstelling van de werkelijkheid. Met Lou gaan we voor de vanzelfsprekende mix: de samenleving zoals ze is,” zegt Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs.

Op 12 oktober organiseert de provincie Vlaams-Brabant een kleuterborrel voor Lou. Leerkrachten kunnen er het nieuwe educatieve pakket leren kennen. De provincie schenkt daarenboven 3 gratis pakketten aan elke Vlaams-Brabantse school.