stromweer_5.jpg

Vilvoorde vraagt om signalisatie stormschade te respecteren

vrij 21 jul 2017

De stad Vilvoorde doet er alles aan om de parken opnieuw zo snel mogelijk open te stellen voor het publiek. Na de storm van woensdagnacht was er immers heel wat schade in de straten en parken. De stad vraagt ook om de signalisatie die werd geplaatst, te respecteren.

Woensdagnacht werd Vilvoorde geteisterd door een hevig onweer met hagelbuien. Hierdoor is er in de parken en op het openbare domein heel wat stormschade. Zware takken zijn afgebroken, waarvan sommige de wegen blokkeren en andere nog geknakt aan de bomen hangen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

De stad Vilvoorde en het Agentschap Natuur en Bos zetten alles in het werk om de schade op te ruimen en gevaarlijke situaties af te bakenen. De stad roept de inwoners op om deze signalisatie te respecteren. Indien er een lint hangt, wordt gevraagd om niet door te lopen. De afspanning wijst immers op een gevaarlijke situatie. “We doen er alles aan om de parken zo snel mogelijk weer volledig open te stellen voor het publiek”, aldus burgemeester Hans Bonte.