Uplace wil eerste spade nog dit jaar in de grond steken

vrij 24 jun 2016
Het winkel- en belevingscomplex Uplace in Machelen kreeg gisteren een nieuwe milieuvergunning van Vlaams minister Joke Schauvliege. Volgens Uplace ligt de  weg naar de eerste spadesteek nu helemaal open. Als alles volgens plan verloopt moet die eind dit jaar in de grond zitten. Als, want tegen de nieuwe milieuvergunning kan nog altijd in beroep worden gegaan. 

De komst van shopping- en belevingsparadijs Uplace in Machelen komt na acht jaar juridisch getouwtrek dan toch weer een stukje dichterbij, want de lifestyle- en vastgoedgroep Uplace heeft sinds gisteren een nieuwe milieuvergunning op zak. 
 
"Dat betekent concreet dat wij op dit moment terug alle vergunningen hebben en volledig vergund zijn zoals we dat vier jaar geleden ook waren. En dat betekent dat als alles volgens plan verlooopt we eind dit jaar de eerst spade in de grond kunnen steken zodat die 3.250 jobs waar iedereen hier in de regio op zit te wachten eindelijk kunnen gerealiseerd worden", zegt Laura Van Waeyenberghe, een tevreden woordvoerster van Uplace.
 
Elke nieuwe ontwikkeling in het het Uplace-dossier lokt natuurlijk reacties uit. Jean-Pierre De Groef, de burgemeester van Machelen, reageert verheugd op de beslissing van minister Schauvliege. Maar is er ook kritiek, onder meer van de oppositiepartijen Groen en sp.a.