kwatroo_3.jpg

Uitzonderlijke kunsttentoonstelling op komst in De Camme in Perk

zon 6 nov 2016

In De Camme in Perk vindt van 12 tot en met 27 november een uitzonderlijke tentoonstelling plaats: Kwatroo. Vier ere-directeuren van kunstacademies stellen er elk met een andere discipline tentoon. Volgens curator Gilbert putteman is dat nog nooit gebeurd.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"52786","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"176","width":"610"}}]]

Roger Seldeslachts, de ere-directeur van de kunstacademie in Leuven, komt vanuit de grafische wereld en houdt ervan om emoties uit te puren. “De voorbereiding, het op zoek gaan, het inleven tot er uiteindelijk die enkele beelden overblijven, die de toeschouwer even meeneemt in mijn verhaal, mijn idee, mijn gevoel dat ik voor ogen had."

Ook Guido Verhaeghe, de ere-directeur van de Portaelsschool telt tentoon. “Ik kies in mijn werk voor de polariteit mannelijk versus vrouwelijk, verbeeld in een vormtaal van overgeleverde iconografie met kleur, textuur en collage als picturale overdracht van delirium en extase, van geborgenheid en osmose.

Jo Deblieck, ere-diecteur van Anderlecht, beleeft in zijn atelier, in combinatie met zijn geliefde marmer en steenstof, het wonderbaarlijke gevoel van eeuwigheid. “Uitdagend om een dergelijke beleving in de ruimte te brengen: in de beelden krijgt de materie een ziel en wordt de ziel van de kunstenaar gematerialiseerd en daardoor aanraakbaar.”

Les Nossent ten slotte, ere-directeur van de academie in Mechelen, stelt objecten en collages tentoon die toeschouwers de gelegenheid bieden om de natuur op een andere wijze waar te nemen en te verbeelden. “Deze werken worden gevormd en gestructureerd door het inzicht en het voorstellingsvermogen van een creatieve geest."

De tentoonstelling wordt donderdag geopend door minister van Cultuur Sven Gatz. Van 12 tot en met 27 november zijn alle kunstliefhebbers welkom in De Camme in Perk.