gemeentehuis_linkebeek.png

Tweede Franstalige lijst in de maak voor verkiezingen in Linkebeek

zon 15 nov 2015

De nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in Linkebeek, die op 13 december plaatsvinden, zouden dan toch spannender kunnen worden dan aanvankelijk gedacht. Er is immers een tweede Franstalige lijst in de maak: La Droite. die wil naar eigen zeggen een geloofwaardig alternatief bieden voor de lijst van Damien Thiéry.

Nieuwe verkiezingen na collectief ontslag

Op 13 december worden in de faciliteitengemeente nieuwe gemeenteraadsverkiezingen georganiseerd omdat de 13 raadsleden van de Franstalige Lijst van de Burgemeester collectief ontslag hebben genomen. Ze deden dat uit protest tegen de aanstelling van Eric De Bruycker als nieuwe burgemeester door Vlaams minister Homans. 

Kapers op de kust

De Lijst van de Burgemeester is al jaren almachtig in Linkebeek, maar er komen in de aanloop naar 13 december steeds meer kapers op de kust. Hoewel de twee Nederlandstalige gemeenteraadsleden van Prolink gewoon op post kunnen blijven, hun zetel wordt niet opnieuw verkiesbaar gesteld, overweegt die partij om deel te nemen aan de verkiezingen met een gemengde lijst, waarop zowel Nederlandstalige als gematigde Franstalige kandidaten zouden staan.

Alternatief voor te grote ego van Thiéry 

En nu is er dus ook een nieuwe Franstalige lijst in de maak: La Droite. Die partij wil in Linkebeek een geloofwaardig alternatief bieden voor de inwoners die wel op een Franstalige lijst willen stemmen, maar niet op Damien Thiéry. Want die is net het probleem van de politieke heisa, vindt La Droite. Op de website van de nieuwe partij luidt het dat deze verkiezingen het rechtstreekse gevolg zijn van het te grote ego van Damien Thiéry en zijn eigen carrièreplannen. La Droite wil naar eigen zeggen eindleijk de belangen van de Linkebekenaar centraal zetten.