Tiener die verdacht wordt van 11 diefstallen met geweld opnieuw vrijgelaten

din 14 maa 2017

Een 15-jarige jongen die betrokken zou zijn bij minstens elf diefstallen met geweld in Linkebeek en Ukkel, is een dag na zijn arrestatie opnieuw vrijgelaten. Het gerecht wilde hem plaatsen in een gesloten instelling, maar daar bleek geen plaats te zijn.

 

De stationsbuurten van Linkebeek (foto boven) en Ukkel werden sinds midden januari geteisterd door een bende jongeren die hun slachtoffers dwongen om geld en kostbare spullen af te geven. Volgens de politie pleegde de bende minstens elf feiten van zogenaamde ‘steaming’. De recherche van de lokale politie van Rode was de bende al een tijdje op het spoor. Zondagnacht kwam er een doorbraak toen een van de vermoedelijk daders kon worden opgepakt in Brussel. De jongeman, die amper 15 jaar oud bleek te zijn, werd opgepakt voor een diefstal met geweld in de Huidevettersstraat.

Zes slachtoffers die in Ukkel en Linkebeek beroofd werden, herkenden de minderjarige formeel. De verdachte zelf ontkende tijdens zijn verhoor een aantal feiten maar legde voor enkele andere feiten gedeeltelijke bekentenissen af. Hij werd voorgeleid bij het jeugdparket met het oog op een plaatsing in een gesloten instelling. Maar door plaatsgebrek werd de jongeman opnieuw vrijgelaten. Hij staat wel nog onder toezicht van de Brusselse jeugdrechter.

De vrijlating is een klap voor de politiezones Rode (Linkebeek, Drogenbos en Rode) en Marlow (Ukkel, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde) die al weken samenwerkten om de bende te klissen. Het onderzoek loopt intussen nog verder en de minderjarige verdachte zal zich wel nog voor de jeugdrechter moeten verantwoorden. (foto archief RINGtv)