pol_de_mot.jpg

Ternat plaatst nieuwe straatnaambordjes n.a.v. Erfgoeddag

zat 22 apr 2017

Naar aanleiding van het erfgoedweekend plaatst de gemeente Ternat vrijdag.nieuwe straatnaamborden in de Pol de Montstraat in Wambeek. Ook in de andere straten die vernoemd werden naar een historische figuur komen er nieuwe bordjes met daarop gegevens over de figuur waarnaar de straat vernoemd werd.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"59382","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"191","width":"610"}}]]
Pol De Mont was één van de promotors van de heroplevende Vlaamse cultuur op het einde van de negentiende eeuw en in het begin van de twintigste eeuw.
 
Als dichter was hij een overgangsfiguur, die de Vlaamse poëzie uit het vaarwater van de romantiek heeft gehaald en het symbolisme en het impressionisme heeft geïntroduceerd, met bundels als “Claribella” en “Iris” .
 
Als volkskundige was hij meer dan verdienstelijk. Niet alleen heeft hij de term “volkskunde” bedacht, hij heeft in deze discipline ook uiterst belangrijk werk geleverd, vooral in samenwerking met Alfons de Cock. “Dit zijn Vlaamsche wondersprookjes” (1896) en “Dit zijn Vlaamsche vertelsels” (1898) zijn hier het resultaat van.