hoorzitting2.jpg

RINGtv aan het woord in commissie Media Vlaams Parlement

woe 15 feb 2017

Dinsdag was RINGtv te gast tijdens een hoorzitting in de commissie Media in het Vlaams Parlement over de regionale omroepen. De commissie onderzoekt hoe de regionale zenders ook in de toekomst een kwalitatief nieuwsaanbod kunnen blijven brengen. 

Die opdracht is voor elke regionale zender ook anders, dat bleek uit de uiteenzetting van de NORTV, de overkoepelende organisatie van de regionale omroepen.  Daarin werd ook nog eens de nadruk gelegd op het feit dat de nieuwsuitzendingen van de 10 regionale omroepen samen dagelijks door meer dan een miljoen mensen bekeken worden.  Dat is bijna zoveel als het journaal van de VRT en veel meer dan het nieuws van VTM. 

RINGtv kreeg apart spreektijd vanwege zijn unieke positie en maatschappelijke rol in de Vlaamse Rand.  Die werd ook beklemtoond door de Vlaamse volksvertegenwoordigers Katia Segers (Sp.a) uit Liedekerke, Jo De Ro (Open VLD) uit Vilvoorde, Karin Brouwers (CD&V) uit Leuven, Lionel Bajart (Open VLD) uit Brussel en Marius Meremans (N-VA) uit Dendermonde die wezen op de sociologische en demografische uitdagingen van ons zendgebied.