kastze_elektrisch_voertuig.jpg

Politiezone KASTZE mag pronken in nationaal defilé met elektrisch voertuig

don 20 jul 2017

De politie van de zone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst) heeft het wagenpark uitgebreid met een elektrisch voertuig. De agenten mogen met de milieuvriendelijke bolide vrijdag pronken tijdens het nationaal defilé. 

De betrokken gemeenten willen tegen 2030 de uitstoot van CO² met 40% reduceren. Een uitdaging waar het politiecollege en de korpsleiding zich volledig achter scharen. Maar dat betekent dat ook het wagenpark van de politiezone groener moet gemaakt worden.

Woensdag werd alvast het eerste en volledig elektrisch voertuig voorgesteld: een Renault Zoë. Die zal gebruikt worden door het wijkteam in Steenokkerzeel. Vrijdag wordt de elektrische wagen voorgesteld tijdens het nationaal defilé.

De politiezone onderzoekt ook welke andere voertuigen in de toekomst kunnen vervangen worden door volledig elektrische of hybride alternatieven. Voor 2018 staan alvast twee bijkomende vervangingen van wijkvoertuigen door elektrische voertuigen gepland. Tegelijkertijd gaan politieagenten, voornamelijk binnen de wijkpolitie, meer en meer met een fiets de baan op.