3de_dader6.jpg

Politie geeft videobeelden vrij van derde dader bomaanslagen Zaventem

maa 28 maa 2016

De federale politie heeft bewegende beelden vrijgegeven van de bewakingscamera's in de luchthaven. Op de beelden is de derde dader van de aanslagen te zien. 

Verschillende media claimden de voorbije dagen dat Fayçal C. de man met het hoedje was. Hij werd vrijdag opgepakt voor het federaal parket. De politie en het parket hebben dat nieuws nooit officieel bevestigd. Wegens gebrek aan bewijzen heeft de politie Fayçal C. maandag moeten vrijlaten.

Ondertussen circuleert een andere naam: de 28-jarige Syriër Naïm al-Hamed is volgens verschillende nieuwsbronnen mogelijk de derde terrorist die op Zaventem de aanslag hielp plegen. Zijn naam is één van de acht namen op de lijst van verdachten die het Amerikaanse CNN onthulde lijst. De lijst werd uitgewisseld onder Belgische en Franse inlichtingendiensten.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"44488","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"324","width":"305"}}]]

 

Mocht u de 'man met het hoedje' zelf denken te herkennen of nuttige informatie hebben, dan vraagt de politie om contact op te nemen via het gratis nummer 0800 30 300.

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.