luchthaven_3.jpg

Parket eist celstraf voor verhinderen repatriëring op vliegtuig in Zaventem

don 1 dec 2016

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft celstraffen van één maand geëist tegen drie personen die in februari 2015 een repatriëring probeerden te verhinderen. Een vierde beklaagde riskeert enkel een boete. 

Op 10 februari 2015 werd een 26-jarige vrouw gerepatrieerd naar de Democratische Republiek Congo. Verschillende passagiers begonnen amok te maken en het kwam tot een opstootje met de politie. De vrouw die moest worden gerepatrieerd werd uiteindelijk van boord gehaald en moest met een andere vlucht vertrekken.

Vier personen die volgens het parket van Halle-Vilvoorde de repatriëring hadden proberen tegen te houden, moesten zich vanmorgen voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden. Het parket eist een boete tegen elke beklaagde en eist nog een bijkomende celstraf van één maand tegen drie van de vier beklaagden. Het vonnis valt op 12 februari.

In een gelijkaardige zaak, waarbij een repatriëring naar Kameroen werd verhinderd, vroeg de verdediging een taalwijziging. De rechter beslist daarover op 22 december.