strapatzen5.jpg

Opnieuw subsidies voor projecten die Vlaams en groen karakter v/d Rand versterken

woe 28 sep 2016

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts organiseert een tweede oproep voor projecten die het Vlaamse en groene karakter van de Rand versterken. Eerder dit jaar kregen 10 initiatieven al zo’n 120.000 euro. Nu wordt er opnieuw zo’n 80.000 uitgetrokken voor nieuwe projecten.

Als minister van Vlaamse Rand beschikt Ben Weyts over een beperkt budget om het lokale gemeenschapsleven te steunen. Met gerichte financiële impulsen wil Weyts een extra dynamiek creëren in de 19 Randgemeenten rond Brussel. Een onafhankelijke jury bekijkt of de ingediende voorstellen het Vlaamse en groene karakter van de Rand kunnen versterken. Enerzijds moeten de projecten het lokale Vlaamse gemeenschapsleven versterken, anderzijds moeten ze ook anderstalige nieuwkomers betrekken bij dat gemeenschapsleven.

Vorig jaar kregen onder meer de taalstages Hukuna Matataal, Beersel op hete kolen, Mekitburn in Vilvoorde en het straattheaterfestival Strapatzen (foto) in Sint-Pieters-Leeuw en Ternat een subsidie.

Projectvoorstellen kunnen ingediend worden tot half oktober. Meer informatie vind je op http://www.vlaamserand.be/impulssubsidie