chiro_humbeek_werf.jpg

Nieuwe chirolokalen Humbeek volgend chirojaar instapklaar

woe 28 dec 2016

De vrijwilligers en sympathisanten van de chirojongens Humbeek (Grimbergen) laten er geen gras over groeien: in september 2017 moeten de nieuwe chirolokalen instapklaar zijn. De werken aan de ruwbouw zijn begonnen.

Op 25 oktober 2015 legde een hevige brand de lokalen van de Chirojongens Apollo in Humbeek helemaal in de as. Heel de dorpsgemeenschap was in shock. Er werden meteen een hele reeks benefietacties georganiseerd die door heel het dorp werden gesteund. Iets meer dan een jaar later verschijnen de eerste werfmachines op de site in de Meiskensbeekstraat. Hoofdleider Alexander Van Wesemael: "We willen het nieuwe chirojaar in september 2017 in de nieuwbouw starten. De werken voor de ruwbouw zijn zopas begonnen en moeten in april achter de rug zijn. Dan zal het gebouw wind- en waterdicht zijn. Dan starten de werken voor de technieken zoals de ventilatie, verwarming, elektriciteit en sanitair. We proberen zoveel mogelijk zelf te doen met vrijwilligers, maar we kunnen natuurlijk niet alles zelf realiseren", aldus Van Wesemael.

Het nieuwe gebouw voorziet lokalen voor elke afdeling, een leidingslokaal, een materiaallokaal en een grote polyvalente zaal. Die zal voor activiteiten en als refter worden gebruikt voor jeugdverenigingen die er op kamp komen. De chirojongens zijn met zo'n 120-tal leden, leiders inbegrepen.

Hoeveel de ruwbouw en de afwerking zullen kosten, is nog niet bekend. Burgemeester Marleen Mertens: "Het gemeentebestuur van Grimbergen heeft een budget in de begroting voorzien om de chirojongens voor hun nieuwbouw een renteloze lening te kunnen toestaan. Ze moeten ons gewoon laten weten hoeveel ze exact nodig hebben hiervoor.""Er zijn nog offerte-aanvragen voor onder andere de verwarming uitgeschreven, maar we wachten nog op antwoord", verduidelijkt Alexander Van Wesemael verder. "Een precies zicht hebben we dus nog niet op de kostprijs. We weten wel dat we nog fondsen nodig zullen hebben voor de afwerking. Daarom worden er nog benefietacties georganiseerd. Zoals onder andere op 8 januari aan 't Sas. Dan organiseren we samen met vzw Sas Events en verschillende verenigingen een kipfestijn in de feesttent aan de brug van 11 tot 14 uur. Mensen moeten wel op voorhand hiervoor inschrijven. Op 22 is er opnieuw de Sneukeltocht door ons dorp georganiseerd door de familie Bosmans", besluit de hoofdleider.