nieuwe_busterminal_vilvoorde_2.png

Nieuwe busterminal in Vilvoorde officieel geopend

don 12 jan 2017
Een grote stap voorwaarts. Zo kan je het nieuwe busstation in Vilvoorde, dat vanmorgen officieel werd geopend, het best omschrijven. Het biedt meer comfort aan de reizigers dan het vorige en is bovendien veel verkeersveiliger. De nieuwe busterminal is de eerste stap in de heropwaardering van de stationsomgeving.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts kreeg vanmorgen de eer om het nieuwe busstation van De Lijn in Vilvoorde officieel te openen. Waar vroeger de bussen stopten op of vlakbij de rotonde - met heel wat verkeersellende tot gevolg - ligt het nieuwe busstation nu veilig naast de rotonde. Voortaan kan die pendelaar gebruik maken van 6 toegankelijke perrons, realtime-informatieborden en ruime bushokjes. Maar liefst 600 bussen houden hier dagelijks halt: 15 buslijnen van De Lijn en 2 MIVB-lijnen.
 
"Het is een belangrijk mobiliteitsknooppunt dat vroeger zorgde voor veel onveiligheid en frustratie omdat alles hier samenkwam en kwam vast te zitten. Nu zie je dat het veel vlotter is op het vlak van doorstroming en vlak van verkeersveiligheid," vertelt Weyts.
 
Het nieuwe busstation en de vernieuwing van de rotonde heeft 2,7 miljoen euro gekost. Het was de eerste fase in de vernieuwing van de totale stationsomgeving. "De oude fabrieken hebben plaats gemaakt voor een open ruimte, waarbij de pendelaar perfect zicht krijgt op het stadspark," vertelt burgemeester Hans Bonte. "Wat nu volgt, zijn de werken aan het treinstation zelf."