2017-08-17_plaatsen_van_de_sokkels_1a.jpg

Nieuw kunstwerk op de grens tussen Liedekerke en Affligem

zon 20 aug 2017

Op de rotonde aan de Stationstraat en de Affligemsestraat, op de grens van de gemeenten Affligem en Liedekerke, zijn voorbereidende werken begonnen voor het plaatsen van een kunstwerk van kunstenaar Patrick Van Craenenbroeck. Het kunstwerk komt er dank zij het project 'Goede Buren'.

'Beter een goede buur dan een verre vriend.' Met dat spreekwoord willen Affligem en Liedekerke aangeven dat ze meer zijn dan gewoon buurgemeenten van elkaar. Daarom werd 'Goede Buren' opgericht. Dat is een maatschappelijk project van de Vrienden van Affligem, een gezelschap  van ondernemers en prominenten dat in het verleden reeds ijverde  voor de plaatsing van de historische brouwketel op het kruispunt tussen Hekelgem, Teralfene en Essene.

Binnenkort wordt nog een kunstwerk onthuld, een kunstwerk dat werd ontworpen door kunstenaar Patrick Van Craenenbroeck. Met de steun van de burgemeesters van Affligem en Liedekerke verfraaien de Vrienden deze keer de rotonde aan de Stationstraat en de Affligemstraat, waar de voorbereidende werken intussen begonnen zijn. Afspraak voor de onthulling van het werk op zondag 27 augustus. (foto's Jacky Delcour)