dansmarathon.png

Leeuwse leerlingen dansen en lopen voor het goede doel

vrij 30 jun 2017
2300 euro, dat is het bedrag dat de leerlingen van basisschool Den Top in Sint-Pieters-Leeuw verzameld hebben voor het goede doel. Ze lieten zich sponsoren om toertjes te lopen en te dansen. Het geld gaat naar een organisatie die ouders van dove kinderen ondersteunt.
 

Al voor het derde jaar op rij heeft basisschool Den Top uit Sint-Pieters-Leeuw een goed doel uitgekozen dat de leerlingen en leerkrachten nauw aan het hart ligt. Dit jaar gaat het geld naar de organisatie 'Mijn kind is doof', omdat Aïda uit het eerste leerjaar ook doof geboren werd. De klasgenootjes van Aïda weten dat hun ingezamelde centjes goed gebruikt kunnen worden.
 
De organisatie 'Mijn kind is doof' gebruikt het m ouders van dove kinderen te ondersteunen. "95 procent van de dove kinderen heeft horende ouders. En als ze plots te horen krijgen dat hun baby doof is, is dat vaak wel even schrikken", vertelt Kathleen Vercrusse,. "En het is belangrijk dat er een goed aanbod is in Vlaamse gebarentaal zodat ze de dovencultuur leren kennen.