delhaize_1.jpg

Leerlingen nemen supermarkt Melsbroek over voor één dag

zat 10 jun 2017

Twintig leerlingen van GO! Atheneum De Ring uit Leuven mochten deze week de supermarkt Delhaize in Melsbroek voor één dag uitbaten. Met zo'n talentenstage wil Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs  uitdagen om in een niet-schoolse omgeving hun ondernemende kwaliteiten in te zetten. 

 

 

De twintig leerlingen hadden er ontzettend veel plezier in om samen met de medewerkers van Delhaize Melsbroek de handen uit de mouwen te steken, klanten verder te helpen en hun talenten te bewijzen bij hun droomcoach. Ze kregen na afloop ooknog een talentendiploma uit de handen van burgemeester Kurt Ryon.

“Zo worden leerlingen uitgedaagd om buiten de school hun talenten in te zetten en kunnen ze aan den lijve ondervinden dat attitudes zoals stiptheid, netheid, initiatief nemen, leiding nemen, onder leiding kunnen werken, … niet enkel op school, maar ook in het bedrijfsleven en het dagelijkse leven belangrijk zijn”, zegt Jurn Van den Meerssche, hoofdcoördinator basisonderwijs bij Vlajo en ontwikkelaar van de Talentenstage.

Onderwijsminister Hilde Crevits juicht het initiatief toe. Ook in haar beleidsnota gaat er veel aandacht naar het stimuleren van ondernemingszin en ondernemerschap. “Vlaanderen is groot geworden door ambachtslieden, mensen met zin voor initiatief en een passie voor ondernemen. Nog steeds hebben we nood aan ontzettend veel jongeren die initiatief nemen en ondernemend zijn, aan jongeren die een eigen zaak willen beginnen of een onderneming willen leiden, aan innovatieve werknemers", meent Crevits.