verkeer2.jpg

Lagere scholen Zaventem leren gevaren kennen in het verkeer

woe 26 apr 2017

De afgelopen dagen leerden de kinderen van de Zaventemse lagere scholen een heleboel over het verkeer. Zo was er gisteren een heuse ‘Verkeersdag’.  

Maandag gingen de kinderen van de lagere scholen van ZAVO en het Atheneum met de Zaventemse gemeentedienst op stap door de gemeente. Ze ondervonden hoe en waar ze op de meest veilige manier kunnen oversteken en ze leerden de verkeersborden en de gebaren van politieagenten beter begrijpen.

Gisteren organiseerde de gemeente Zaventem een ‘Verkeersdag’ voor de leerlingen van het lager onderwijs. Kinderen van het 3de en 4de leerjaar kwamen naar school met de fiets. De leerlingen leerden heel wat bij op theoretisch, maar ook op praktisch vlak. Zo kregen ze tips om over hoge obstakels te rijden en leerden ze beter draaien met de fiets. 

De kinderen ondervonden ook hoe gevaarlijke de dode hoek is van een vrachtwagen. Er was een vrachtwagen opgesteld om alles concreet te maken. De kinderen leerden wat de beste afstand is tussen een vrachtwagen en een fietser.

De leerlingen waren enthousiast. Kinderen die nog niet goed konden fietsen, werden geholpen door de mensen van de gemeente. Kinderen die geen fiets konden meebrengen, kregen de kans om te oefenen met een go-kart.