herdenking_aanslag16.jpg

Laat ons vooral teder zijn, zegt koning Filip

woe 22 maa 2017

In de Europese wijk vond vanmorgen een laatste herdenking plaats voor de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"57989","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"174","style":"width: 305px; height: 174px; float: left;","width":"305"}}]]Op Schuman naam koning Filip als eerste woord. Hij drukte zijn medeleven uit met de families en riep iedereen ook samen te bouwen aan een betere maatschappij. “Het is de verantwoordelijkheid van ons allen om onze samenleving menselijker en rechtvaardiger te maken. Laten we opnieuw naar elkaar luisteren en laat ons vooral teder zijn”, aldus de koning.

 

 

 

 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"57990","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"194","style":"width: 306px; height: 194px; float: left;","width":"306"}}]]Nadien getuigden een zus van de één van de slachtoffers en een hulpverlener. Ook de vader van een slachtoffer van de aanslag op oudejaarsnacht op een nachtclub in Istanboel, riep iedereen op, om over de religies heen, respectvol met elkaar om te gaan. 

Vervolgens onthulde premier Michel er een gedenkplaat voor alle slachtoffers van terroristisch en zinloos geweld. Koning Filip legde er vervolgens een bloemenkrans neer. Om af te ronden werd ook hier een minuut stilte gehouden.