Huiszoeking in Londerzeel niet gelinkt aan antiterreuractie

zat 17 jan 2015

Gisteravond was er even opschudding in Londerzeel. In de Stationstraat voerde de politie een huiszoeking uit. Meteen gonsde het van de geruchten dat die verband hield met de grote antiterreuroperatie van donderdag, maar dat bleek niet het geval.

Onze redactie kreeg gisteravond melding van een grote huiszoeking in de Stationstraat in Londerzeel. Burgemeester De Borger kon wel bevestigen dat er een huiszoeking had plaatsgevonden, maar niet door de lokale politie van KLM, wel door de politie van Brussel. Even werd gevreesd dat de huiszoeking een uitloper was van de grote antiterreuroperatie van donderdag, maar dat ontkent het federale parket ten stelligste.

'De lokale politie van Brussel heeft een huiszoeking uitgevoerd in Londerzeel in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek, dat niets met de recente terrorisme-onderzoeken te maken heeft. Over dit lopende gerechtelijk onderzoek kan ik niet meer informatie geven, gelet op het geheim van het onderzoek,' aldus parketwoordvoerster Ine Van Wymerch. 

Volgens Het Laatste Nieuws zou de inval passen in het onderzoek over de brandbommen die relschoppers op 5 januari naar een politiecommissariaat in Laken hebben gegooid.