swissport.jpg

Hinder op Zaventem door personeelstekort bij afhandelaar Swissport

maa 2 jan 2017

Er is hinder op de luchthaven van Zaventem. Volgens Brussels Airlines zijn de vertragingen het gevolg van een staking bij Swissport. De vakbonden ontkennen echter de actie, volgens hen kampt de bagegehandelaar met een personeelstekort.

Aanvankelijk werd gedacht aan een stiptheidsactie bij Swissport, maar dat bericht werd  ontkend door de vakbonden. Die lieten weten dat er door een arbeidsherverdeling te weinig werknemers op de werkvloer waren om de klus te klaren. Enkele contracten werden immers teruggebracht naar een halftijdse job.

Toch wel staking, reageert Swissport

Maar volgens Yves Panneels, woordvoerder bij Swissport, gaat het wel degelijk om een stiptheidsactie van een aantal werknemers in de bagagezaal. Want volgens Swissport is er geen personeelstekort maar wel een overschot na het vertrek van de Indiase maatschappij Jet Airways vorig jaar.  Daardoor dreigden 110 banen te verdwijnen maar Swissport heeft toen voorgesteld om iedereen aan boord te houden en het werk te herverdelen door minder met tijdelijken te werken in de zomer. In de kalme maanden zouden de werknemers ook minder uren presteren. Maar met dat laatste gingen enkele werknemers in de bagagezaal blijkbaar niet akkoord.  

De directie herbekijkt nu het contract van een twintigtal medewerkers, om de capaciteit weer te verhogen. In juni vorig jaar legde het personeel van Swissport al het werk neer om de hoge werkdruk en het personeelstekort aan te kaarten.