neo10_c_zwarts_jansma_architects.jpg

Heizel krijgt grootste recreatievijver van het land

woe 28 jun 2017

In tegenstelling tot Uplace in Machelen en het Eurostadion in Grimbergen, lijkt het Neo-project op de Heizelvlakte in Brussel er wél te komen. Hoe het er uit zal zien, is nog niet helemaal duidelijk. Maar vandaag werd wel aangekondigd dat er naast kantoren, winkels en woningen er ook een groen sportpark zal gerealiseerd worden met een recreatievijver van 5.000 m³.

Vandaag werden de eerste concrete plannen voorgesteld van het Neo-Project. Dat moet van de Heizelvlakte een bruisende wijk maken met verschillende grote projecten. Naast woningen en een groot winkelcentrum wordt er ook een sportpark aangelegd. “Dat sportpark zal zo’n 27 hectare groot zijn met ruimte voor voetbal, atletiek, rugby, hockey en zelfs boogschieten”, verklapte de Brusselse schepen Sport Alain Courtois (MR).

Geen zwemvijver, wel speelvijver

Aanvankelijk was er ook sprake van een zwemvijver maar dat zal een recreatievijver worden met een diepte van 5 tot 15 centimeter. Bij een biologische zwemvijver zou er teveel ruimte verloren gaan om het water te kunnen zuiveren. Ook werd gevreesd voor een te grote volkstoeloop bij mooi zomerweer en dus werd geopteerd voor een speelvijver. (simulatiefoto  Zwarts & Jansma architects)